Laptop DC tápcsatlakozó csere

Laptop adapter – hálózati töltő: javítás­t nem vállalunk és nem is ajánljuk, hiszen rengeteg meghibásodott alaplapot és/vagy véglegesen tönkrement notebook­ot láttunk már laptop szervizünkben a laptop töltő javítások miatt. Univerzális laptop adapter­t nem tartunk és azok használatát sem javasoljuk. Nálunk minden készülékhez talál eredeti vagy utángyártott, kompatibilis kiváló minőségű adaptert. A megoldás tehát minden esetben csere.

Laptop DC tápaljzat (DC jack) csere: Ha a töltő kábel mozgatására tölt­i az akkumulátor­t, vagy csak így működik a gép, ez a tápcsatlakozó hibája. (A hiba jelentkezésekor azonnal javasoljuk a Laptop szerviz felkeresését, sok bosszúságtól óvhatjuk meg magunkat!)

Gyakran előforduló hiba, mivel a laptop formájából kinyúló tápkábel igen könnyen előidézi az aljzat sérülését. Jellemző eset, ha elbotlanak a kábelbe, és ez által kiszakítják a laptopba szerelt csatlakozó aljzatot. A másik gyakori hiba, amikor nem a megfelelő (gyári méretű) tápcsatlakozó­t erőltetik bele; ez jellegzetesen az univerzális tápegységeknél fordul elő. Ezen okból mi az univerzális, cserélhető fejes tápegység­eket soha nem javasoljuk. Ha a laptopban a tápcsatlakozó laza, vagy törött, a laptop­ot azonnal áramtalanítani kell, mivel a a tápcsatlakozó­ból kitört apró darabok a gépbe jutva rövidzárlatot idézhetnek elő, ami a laptop alaplapján végleges, sokszor javíthatatlan hibáját okozhatja. Ezért még akkor sem szabad használni így a laptopot, ha sikerül olyan pozícióba helyezni a töltőcsatlakozót/kábelt, hogy éppen működik, mivel a hibás érintkezés miatti túláram égéseket okozhat az alaplapon. Mindig a beleillő, eredetivel megegyezőre kell kicserélni az aljzat­ot, sok problémától és költségtől óvhatjuk meg magunkat, ha időben cselekszünk és hozza el szervízünkbe a gépet! Kerüljük az olyan megoldásokat, amelyek a laptop és/vagy a hálózati töltő átalakításával járnak, mert szintén kockázatosak az alaplap élettartama szempontjából.

BMW CCC modul szerviz, Márkafüggetlen Laptop szerviz, VGA szerviz, Apple Macbook, iMac, MacMini szerviz